Bijna 40.000 lopers trokken vandaag naar Antwerpen om deel te nemen aan de DVV Verzekeringen Antwerp Ten Miles & Marathon. Bij de mannen ging de overwinning naar de Italiaan Yassine Rachik. Nina Lauwaert was de snelste bij de vrouwen.

Met reeds vijf overwinningen op zijn naam, was Nick Van Peborgh ook dit jaar één van de favorieten voor de overwinning. Al vroeg in de wedstrijd had hij een grote kloof geslagen op de rest van het deelnemersveld. De enige die hij niet van zich kon afschudden was Yassine Rachik. Zij aan zij gingen ze de laatste rechte lijn in, maar het was de Italiaan die op het einde nog over de snelste benen beschikte en zo als eerste finishte in 47’14”. Van Peborgh kwam even later als tweede over de meet en slaagde er dus niet in een zesde overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Oriëntatieloper Yannick Michiels legde beslag op de derde plek.

Bij de vrouwen mocht Nina Lauwaert voor het eerst zegevieren. Lauwaert legde de zestien kilometer af in een tijd van 56’02”. De atlete van AC Hamme hield zo Veerle Van Linden van een vijfde opeenvolgende zege. Katrien Verstuyft, die zich voornamelijk op de triatlon toelegt, vervolledigde het podium. Sofie Goos, eveneens een triatlete, viel net naast het podium maar kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd nadat ze vorig jaar werd neergestoken tijdens een training en lang moest revalideren.

De uitslagen van de Antwerp Ten Miles vindt u hier.