Niels Pittomvils veroverde gisteren de Belgische meerkamptitel in de Topsporthal in Gent. Dankzij een record in het polsstokspringen kwam de VAC-atleet aan de leiding en die stond hij niet meer af. Wij spraken met hem net na de zevenkamp over de wedstrijd maar ook over het verlies van zijn profcontract. Het interview kunt u hierboven bekijken.

Met 5.966 punten pakte Pittomvils gisteren de overwinning en bleef hij Sander Maes (5.681 punten) en Jannes Boonen (5.461 punten) voor. Hiermee voldoet Pittomvils alvast aan de Belgische EK-limiet die op 5.793 punten ligt. Op het EK indoor wordt er in de meerkamp echter gewerkt met uitnodigingen op basis van de outdoorranglijsten van 2016. Pittomvils is niet bij de 8 uitgenodigde atleten, maar staat wel op de wachtlijst met zijn zevende plek op de Europese jaarranglijst. De komende weken zullen dus moeten uitwijzen of Pittomvils al dan niet wordt opgevist om aan de start te verschijnen in Belgrado.

Pittomvils heeft er niet de meest eenvoudige maanden opzitten. In januari kreeg hij te horen dat hij zijn profcontract verliest net als Bashir Abdi en Eline Berings. In dit artikel leest u daarover meer. Sinds januari leeft Pittomvils van een werkloosheidsuitkering. Hij is dan wel vrijgesteld van onder meer het actief zoeken naar werk en het volgen van opleidingen bij de VDAB, toch hij is vastberaden om zijn profcontract opnieuw af te dwingen. “Jammer dat de mensen niet in mij geloven en mij niet ondersteunen, maar ik ga mijn motivatie daardoor niet laten zakken. Ik doe gewoon mijn ding en ik ben ervan overtuigd dat zij vroeg of laat dan wel op hun beslissing zullen terugkomen.” Bekijk het volledige gesprek met Niels Pittomvils via de video hierboven.

Voor het volledige verslag van het BK meerkamp indoor klikt u het best hier.