In dit nieuwe sportjaar doen nog zeven atleten met een professioneel contract bij de Vlaamse overheid aan atletiek. Het contract van vier atleten werd op 1 januari niet verlengd, één nieuwe atleet kreeg een profcontract.

Dat Hans Van Alphen gestopt is weet u ondertussen allemaal. Uiteraard werd zijn contract stop gezet. Maar ook Bashir Abdi, Eline Berings en Niels Pittomvils verloren hun profstatuut. Ze konden in het afgelopen jaar niet aan de eisen voldoen.

De nieuwkomer bij Sport Vlaanderen in 2017 is Ben Broeders. Zijn vierde plaats op het EK levert hem een profcontract als student op. Ook Philip Milanov en Louise Carton hebben zo’n contract.

Een tewerkstellingscontract, voor de niet-studenten dus, is er in 2017 voor Isaac Kimeli, Pieter-Jan Hannes (die dus gestopt is met studeren), Thomas Van der Plaetsen en Axelle Dauwens.