Noor Vidts en Niels Pittomvils hebben afgelopen weekend hun favorietenrol waargemaakt op het BK meerkamp. Vidts blonk met haar 6m21 uit in het verspringen, Pittomvils maakte met 5m40 de beste beurt in het polsstokspringen.

Noor Vidts – Foto: Jasper Jacobs

Thomas Van Der Plaetsen was in de Topsporthal dit weekend in geen velden of wegen te bespeuren. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Nafi Thiam, die niet deelnam maar wel supporterde voor vriend Niels Pittomvils en mama Danièle Denisty, die ze met raad en daad bijstond. Thiam is er nog niet uit of ze deze winter deelneemt aan het EK indoor, daarover moet ze pas binnen enkele weken beslissen. Aan de suprematie van Noor Vidts viel dan weer niet te twijfelen. De 20-jarige VAC-atlete liet op de 60m horden (8″60), het verspringen (6m21) en de 800 meter (2’19″85) records optekenen en dat bracht haar tot een eindtotaal van 4.297 punten, ruim 100 punten beter dan in 2016 toen ze ook al de titel pakte. Yoika De Pauw (3.768 punten) en Elien Hooyberghs (3.732 punten) flankeerden Vidts op het podium.

Bij de heren kende Niels Pittomvils een degelijke tweedaagse. Op dag één bleven de records uit, dag twee bracht met 5m40 in het polsstokspringen wel een nieuwe bestwaarde. Pittomvils sloot zijn zevenkamp af met 2’44″11 op de 1.000 meter, goed voor een totaal van 5.966 punten over zeven disciplines. Hiermee komt de VAC-atleet terecht op een zevende plaats op de Europese jaarranglijst. Of dat voldoende is voor het EK indoor, waar slechts acht atleten aan mogen deelnemen, moeten de komende weken uitwijzen. Wat wel vaststaat is dat Pittomvils voldeed aan de Belgische EK-limiet die op 5.793 punten ligt. Sander Maes (5.681 punten) en Jannes Boonen (5.461 punten) zorgden in de zevenkamp voor het meeste weerwerk en mochten respectievelijk de zilveren en bronzen medaille afhalen.

De volledige resultaten kan u hier bekijken.

2 REACTIES

    • Dag Coen, klopt inderdaad. In België is er echter wel een minimum aan punten dat moet gehaald worden (zowel in de vijf- als zevenkamp) vooraleer de atleet in aanmerking komt voor die uitnodiging.

Reacties zijn gesloten.