We zullen deze winter geen Dafne Schippers aan het werk zien op een indoorwedstrijd. Die laat ze dit jaar aan zich voorbijgaan. Ze legt de focus volledig op het zomerseizoen en dat vergt extra trainingsarbeid. In die mate zelfs dat het EK indoor zo niet tot haar plannen behoort.

“Na een lang en intensief seizoen in 2016 hebben we met het team besloten om dit jaar wat meer nadruk te leggen op trainingsarbeid. Zodat ik mij optimaal kan voorbereiden op het outdoorseizoen. Helaas voor de trouwe fans zal ik dus niet verschijnen aan de start van de indoorwedstrijden”, zo legt de Nederlandse spurtbom haar keuze uit op haar website.

Dafne Schippers veroverde vorig jaar nog een zilveren plak op de 60m tijdens het WK indoor in Portland. Haar titel van twee jaar geleden op het EK indoor in Praag zal ze dus niet verdedigen. De huidige wereldkampioene op de 200m verblijft momenteel op stage in Stellenbosch, Zuid-Afrika, om er zich voor te bereiden op het zomerseizoen.