Op de Abdijcross in het Nederlandse Kerkrade heeft de 23-jarige Imana Truyers een sterke prestatie neergezet. Ze won er de lange cross voor Veerle Dejaeghere. Op de lange cross bij de mannen werd Dame Tasama van VAC tweede.

Imana Truyers (AVT) voelde zich duidelijk in haar sas op de zware omloop. Bij de start ging ze meteen mee met Veerle Dejaeghere (AVR). In het begin liep ze zelfs weg van de gewezen Belgische veldloopkampioene. Een inspanning die haar duidelijk wat krachten kostte want Veerle kwam terug en ging op en over Imana. “Op aangeven van papa geloofde ik er toch nog in. In de laatste ronde liep ik het gaatje dicht en was het mijn beurt om haasje over te spelen”, zo schrijft de winnares van Kerkrade op haar website.

Zo begint Imana Truyers het jaar 2017 op fantastische wijze. Eerder sloot ze ook al het vorige jaar goed af door tweede te worden in het Nederlandse Soest. Ook daar kon ze Veerle Dejaeghere achter zich houden. Volgende week staat de Belgische cross in Hannuit op haar programma.

Op de lange cross bij de mannen haalde de Zweed David Nilsen het van Dame Tasama. Onesphore Nkunzimana werd na een belangrijk spurtje derde, de Nederlander Khalid Choukoud moest genoegen nemen de vierde plaats.

De resultaten van de Abdijcross in Kerkrade vindt u hier.