In het Nederlandse Nijmegen toonden Nick Van Peborgh en Manuela Soccol zich de sterkste landgenoten tijdens de Zevenheuvelenloop.  De overwinning ging naar de Oegandees Cheptegei bij de mannen en de Nederlandse Krumins bij de vrouwen.

De Zevenheuvelenloop, een wedstrijd van 15 kilometer, is zowel qua deelnemersaantallen als qua aanwezigheid van toplopers al jaren één van de allergrootste wedstrijden in de Benelux. Oorspronkelijk waren wereldtoppers als Mo Farah, Wilson Kipsang en Zane Robertson aangekondigd, maar ze meldden zich geblesseerd af. Liefst 25.000 anderen kwamen wel aan de start, en in de nevenevenementen namen nog eens zo’n 8.000 lopers deel.

Joshua Cheptegei ging er al van bij het begin van door en verlengde zo zijn zege uit 2015 in een eindtijd van 42’08. Beste Nederlander werd bij de mannen Abdi Nageeye op een zesde plaats. Zijn 42’45 was zelfs ei zo na een nationaal record. Nick Van Peborgh was met zijn 46’18 zestiende. Hij pitste zo één secondje van zijn persoonlijk record.

Bij de vrouwen stond er geen maat op de Nederlandse Susan Krumins. Sinds haar recente huwelijk gaat Krumins, vroeger Susan Kuijken, met de naam van haar echtgenoot door het leven. Hoewel ze van Nijmegen afkomstig is, nam ze pas voor de eerste keer deel. Ze won meteen in 49’30, de tweede Nederlandse tijd ooit. Manuela Soccol was in 56’59 twintigste. Ze kreeg onderweg last van kniepijn en liep aan een gezapig tempo de wedstrijd uit.