2019 werd alwéér een topjaar voor de nationale en internationale atletiek. We weten het, sinds de start van Atletieknieuws in 2013 dreigen we wat in herhaling te vallen, zo bij het resumeren naar het jaareinde toe. Om u echter te overtuigen van de pracht en praal van afgelopen jaar op atletiekgebied stellen we traditiegetrouw en met veel plezier ons jaaroverzicht voor.

Dat het WK in Doha voor veel verkeer op onze website zorgde, hoeft geen twijfel te lijden. Al viel er op vlak van best scorende berichten hier en daar toch een uitzondering te noteren. Het tijdelijke geluk voor Rani Rosius smolt als sneeuw voor de zon toen bleek dat de atlete in Genk niet naar een BR bij de juniores was gesneld. U, als lezer, was bijzonder snel om te reageren en dat leverde het meest gelezen artikel van het jaar op. In het zog van Rosius zijn onder meer de bekendmaking van de WK-selectie en het afscheid van de marathon van Manuela Soccol te vinden.

Qua wedstrijdverslagen was u duidelijk benieuwd of Nafi Thiam het Europees record op de zevenkamp zou verbeteren op de Décastar in Talence. Thiam klaarde de klus, ondanks jullie grote steun van thuis uit, helaas niet door een elleboogblessure. Ook de Europabeker, waarin ons land stevig aan de bak moest om degradatie te vermijden, werd gesmaakt. Hetzelfde gold voor de tweede dag van het BK AC.

De meest bekeken interviews hadden niet altijd een positieve bijklank. De tiende plaats voor topfavoriet Tim Van de Velde op het EK voor junioren was hét interview van het jaar qua aantal views, kort gevolgd door de babbel met Simon Meganck over zijn tumultueuze laatste rechte lijn op het EK veldlopen. Het afscheid van Axelle Dauwens lokte eveneens heel wat kijkers.

Op onze social media grepen de Belgian Tornados met hun bronzen plak in Doha de macht, zowel op Facebook als op Instagram. Op Instagram ging de tweede plaats naar de Belgian Cheetahs en de derde plaats was weggelegd voor beide aflossingsteams, net na het behalen van de finale in Doha. Dat moment van ontlading betekende ook dat beide teams naar de Spelen in Tokio mogen afzakken. Op Facebook gingen de posts rond het stevige PR van Koen Naert en de Europese beloftetitel van Paulien Couckuyt ook hard.

De belangrijkste atletiekmomenten volgens onze redactie kan u hier herbeleven.

Meest gelezen artikels

Drama voor Rani Rosius: BR 100m verkeerd opgemeten en geschrapt, Kim Gevaert blijft overeind

 

Belgische selectie WK Doha bekend, al zeker zes atleten opgevist

Afscheid in stijl voor Manuela Soccol op marathon in Doha

Meest gelezen wedstrijdverslagen

Dag 2 in Talence: Blijft Thiam op recordkoers? Plaatst VDP zich voor Doha? [live-updates+projectie]

Volg hier of België degradatie kan ontlopen op dag 3 Europabeker [live-updates]

Sneuvelen er WK-limieten op dag 2 van BK AC? [live-updates]

Meest bekeken interviews

 

Populairst op Insta

Populairst op Facebook