De genomineerden voor het Sportgala zijn vandaag bekend gemaakt door Sportspress.be. Voor het gala, dat op 17 december in Brussel plaatsvindt, zijn er zeven atleten, twee coaches en een team uit de atletiekwereld geselecteerd.

Wie anders dan Nafi Thiam is topfavoriete om bij de vrouwen de hoofdvogel af te schieten. Als olympisch kampioene kan ze de prijs van sportvrouw van het jaar bijna niet mislopen. Bij de mannen zijn Europees kampioen Thomas Van Der Plaetsen en vice Europees kampioen Philip Milanov genomineerd.

In de beloftecategorie wordt één prijs uitgedeeld voor de meest talentvolle jongere bij de mannen en de vrouwen samen, maar toch komen vanuit de atletiek alleen twee vrouwen op de lijst voor. Louise Carton en Renée Eykens hebben hun nominatie dan ook niet gestolen.

Zoals elk jaar zijn ook nu weer de Belgian Tornados genomineerd voor beste team. Ook coach Jacques Borlée maakt kans op een prijs, die voor trainer van het jaar. In die categorie is ook Roger Lespagnard, de coach van Nafi Thiam, genomineerd.

In de categorie paralympiër van het jaar zijn tot slot Marieke Vervoort en Peter Genyn genomineerd.