Deze week heeft het al flink wat geregend, en daar lijkt nog geen einde aan te komen. Integendeel, zondag voorspellen ze zelfs heus stormweer met fikse rukwinden tot wel 10 beaufort. Daardoor worden er dit weekend enkele wedstrijden afgelast. De veldloop in Kortenberg zal alvast niet doorgaan, de Havenloop van Zeebrugge wordt dan weer verplaatst naar volgende week zondag. Update: ook de veldloop in Tessenderlo gaat NIET door.

Wind en regen, het typische Belgische herfstweer. Toch zal het komende zondag zodanig extreem zijn dat er enkele wedstrijden niet door zullen gaan. De veldloop van ACKO is daar één van. In Kortenberg zullen dus geen crossers in actie komen.

Er zijn deze zondag wel meer crossen gepland. In Tessenderlo, Deinze en Duffel wordt er dit weekend normaliter wel gelopen. Bij deze laatsvernoemde werden de aanwezigheden van onder meer Renée Eykens, Dieter Kersten, Ali Hamdi en Michaël Somers reeds bevestigd.

Ook op de weg valt er een afgelasting te noteren. De Havenloop Zeebrugge wordt door de hevig voorspelde wind verplaatst naar volgende week zondag. De veiligheid van de deelnemers kon niet meer gegarandeerd worden waardoor de organisatie wel moest ingrijpen. De vooraf ingeschreven deelnemers zijn automatisch ingeschreven voor zondag 27 november. Zij worden persoonlijk via mail en per sms op de hoogte gebracht.

Update: Deze ochtend liet AV Looise weten dat ook hun veldloop in Tessenderlo niet zal doorgaan vandaag. “Omwille van het stormweer en de daarbij horende code oranje, heeft het bestuur van Looise av beslist om de vandaag voorziene veldloop in Tessenderlo af te gelasten!”