De Belgische selectie voor het WK in Doha is definitief. De laatste drie toevoegingen zijn marathonlopers Thomas De Bock, Hanna Vandenbussche en Manuela Soccol. Twee atleten grepen nipt naast een selectie: Michael Obasuyi en Renée Eykens.

De KBAB kondigde een dikke week geleden aan dat ze alle uitnodigingen door de IAAF zou accepteren, en hield woord. In de laatste dagen kwamen daar nog Thomas De Bock, Hanna Vandenbussche en Manuela Soccol bij. Die laatste werd niet op basis van een tijd opgevist, maar omdat ze in Wenen dit voorjaar top 8 haalde op een Gold Label Marathon. Eerder al werden Jonathan Sacoor, Philip Milanov, Soufiane Bouchikhi, Hanne Maudens en Fanny Smets opgevist.

In de 4×400 meter bij de mannen grijpt Asamti Badji naast een selectie. Er wordt de voorkeur gegeven aan Alexander Doom en Robin Vanderbemden, die een zestal vormen samen met Kevin en Dylan Borlée, Julien Watrin en Jonathan Sacoor. Bij de vrouwen geen verrassingen op de 4×400 meter: Hanne Claes, Camille Laus, Imke Vervaet, Manon Depuydt, Paulien Couckuyt en Liefde Schoemaker.

Michael Obasuyi en Renée Eykens stegen in de afgelopen weken steeds hoger op de reservenlijst, maar net niet hoog genoeg voor een wildcard. Vooral Obasuyi heeft brute pech: hij stond in de vereiste top 40, maar de regel die aan dwergstaten zonder gekwalificeerde atleten toestaat toch één atleet in te schrijven voor een discipline naar keuze, dwarsboomt zijn afreis naar Doha.

Zie hieronder voor de volledige selectie

100m horden Anne Zagré
400m horden Hanne Claes

Paulien Couckuyt

Marathon Manuela Soccol

Hanna Vandenbussche

Hoog Claire Orcel
Zevenkamp Hanne Maudens

Nafissatou Thiam

4x400m Hanne Claes

Paulien Couckuyt

Depuydt Manon

Laus Camille

Schoemaker Liefde

Vervaet Imke

400m Jonathan Sacoor
1500m Ismaël Debjani

Isaac Kimeli

5000m Robin Hendrix

Isaac Kimeli

10.000m Soufiane Bouchikhi
Marathon Thomas De Bock
Polsstok Ben Broeders
Discus Philip Milanov
Tienkamp Thomas Van Der Plaetsen
4x400m Borlée Dylan

Borlée Kevin

Doom Alexander

Sacoor Jonathan

Watrin Julien

Robin Vanderbemden

4x400m gemengd Zie 4x400m vrouwen en mannen