Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Louise Carton (ACME) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels”. De Europees kampioen Veldlopen bij de beloften kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Filip Bossuyt
Foto: Filip Bossuyt

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb een heel zwaar zomerseizoen achter de rug, zowel fysiek als mentaal. Ik heb dan ook een lange rustperiode ingelast. Daardoor voel ik me wel fris en kon ik de voorbereiding met een positief gevoel aanvangen. Ik start nu met de vierde week van de opbouwperiode. De topconditie is nog ver te zoeken, maar ik voel dat ik elke week een stapje dichter kom.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Net als de voorbije jaren werk ik het volledige CrossCup-parcours af. Uiteraard staat ook het Europees kampioenschap op het programma! Of er nog andere wedstrijden bijkomen, hangt een beetje af van hoe alles verloopt.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Op dit moment probeer ik vooral te genieten van de trainingen. Als ik me goed voel en een periode goed kan doortrainen dan komt de vorm meestal vanzelf. Ik probeer nu nog niet te ver vooruit te kijken en mezelf niet te veel druk op te leggen. Wat verder in het seizoen wordt het gemakkelijker om in te schatten wat mogelijk is.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Dat is natuurlijk wat moeilijk in te schatten, aangezien ik niet weet hoe de voorbereiding bij iedereen is verlopen. Wel ben ik benieuwd wat de jongste atletes al gaan kunnen, zoals Lisa Rooms en Vanessa Scaunet. Ik ben ook blij om Imana opnieuw aan het werk te zien en hopelijk zien we haar samen met Zenobie mee voorin. Vooral in Veerle zie ik ook dit jaar een sterke concurrente!”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Ik zoek steeds zoveel mogelijk de onverharde ondergrond op. Ook probeer ik meer variatie te brengen in mijn looptrainingen, tijdens de week in Leuven en in het weekend in Oostende. Als ik daaruit mijn favoriete locatie moet kiezen, dan ga ik voor Heverleebos.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Eerlijk gezegd heb ik afgelopen zomer weinig resultaten gevolgd. Ik hoop alleszins dat iemand ons kan verrassen!”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb zelf geen ploeg opgesteld, maar alvast veel succes iedereen!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels