Bij het hertesten van de dopingstalen van de Spelen van Londen is opnieuw een olympisch kampioene betrapt. Het gaat over Tatiana Beloborodova, ook bekend als Tatiana Lysenko. Zij haalde in Londen goud in het hamerslingeren.

Dat Lysenko niet vies is van het gebruik van doping bleek al eerder. Ook in 2005 en 2007 werd ze al eens betrapt op dopinggebruik. Voor de ondertussen 33-jarige hamerslingeraarster hangt er een levenslange schorsing boven het hoofd.

Dat Lysenko haar medaille moet inleveren, lijkt logisch. Het goud is nu weggelegd voor niemand minder dan Anita Wlodarczyk. Wlodarczyk, die al een hele tijd het hamerslingeren domineert, moest in Londen nog de duimen leggen voor Lysenko. Nu gerechtigheid geschied is, mag ze zich voor de tweede maal in twee maand tijd olympisch kampioene noemen.