Vandaag en morgen vinden de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren plaats. Het Bloso-Sportcentrum van Herentals vormt dit jaar het decors daarvoor. Sommigen komen morgen pas aan de start voor hun Belgisch kampioenschap, anderen moesten vandaag wel al strijden voor die felbegeerde nationale titel, en nog anderen maken er een dubbele wedstrijddag van dit weekend. Een klein verslag van de eerste dag leest u hieronder.

Cadetten

Beginnen doen we met het kogelstoten bij de cadetten meisjes. De jongere zus van Ilya, Elena Defrère, haalde uit met een verrassing. In haar laatste worp verbeterde ze haar PR naar 14m35 en verwees ze titelfavoriet Myrthe Van Der Borght naar de tweede plek. Maar die liet zich niet kennen. In het discuswerpen werden de rollen omgedraaid. Myrthe liet een nieuw record neerzetten topfavoriete Elena moest tevreden zijn met brons. Op de 1500m werd het een snelle race die in het voordeel werd beslecht van Bronty Depoppe in 4’43”90.

Bij cadetten jongens, die vandaag op weinig disciplines aan de bak moesten komen, ging de Belgische titel op de 100m naar Ampofo Kingsley. Hij haalde het in een mooie tijd van 11”23. Morgen kan hij ook nog goud winnen op de 200m.

Scholieren

Justine Tinck - Foto: Peter Wagemans
Justine Tinck – Foto: Peter Wagemans

Op de 1500m bij de meisjes ging de Belgische titel met 4’29”02 naar Nanouk Stevens. Op de dubbel zo lange afstand kon Justine Tinck zegevieren. Zij haalde het in 9’52”40. Bij de heren werd het eveneens een ietwat trage wedstrijd. Hier was het Remi Schyns die de gouden medaille om zijn hals mocht hangen.

Ook hier viel een verrassing te noteren in een kampnummer. Speerwerpster Aude Scheldeman, deze zomer nog actief geweest op het EK voor scholieren, kon vandaag niet overtuigen en moest de overwinning laten aan Ann Telemans.

De overwinningen op de sprintnummers gingen naar Sven Van Den Bergh bij de jongens, 10”84 op de 100m, en Laures Bauwens bij de meisjes met 24”79 op de 200m. Beiden plaatsten zich deze zomer voor het EK voor scholieren in Georgië.

De resultaten van vandaag kan u hier bekijken. Morgen strijkt het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren opnieuw neer in Herentals, dan worden de overige medailles verdeeld. Daarbij mogen ook de junioren aantreden voor het BK estafetten.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.