Dag twee van het BK voor cadetten en scholieren vandaag. Ietwat mindere omstandigheden in vergelijking met gisteren, maar dat belette de deelnemers niet op mooie prestaties in Herentals.

Cadetten

Daniel Segers - Foto: Tomas Sisk
Daniel Segers – Foto: Tomas Sisk

Beginnen doen we vandaag bij de Belgisch recordhouder van het verspringen, Daniel Segers. Hij zette dit seizoen de toon door op 20 augustus in Bertrix 7m08 te springen. Na vandaag mag hij zich ook nationaal kampioen noemen. Hij won met een sprong van 6m79. En als dat nog niet voldoende was won Segers ook nog overtuigend de 400m in een chrono van 50”47. In het hoogspringen ging de gouden medaille eveneeens naar iemand van Eendracht Aalst. Het was Tom Velleman die in zijn eerste sprong over 1m86 ging, een evenaring van zijn persoonlijk record.

Louis Vandermessen maakte er een knappe solo van op de 1500m steeple. Hij liep met een tijd van 4’19”03 naar ferm nieuw persoonlijk record. Op de 100m bij de meisjes mocht Lotte Van Lent de handen in de lucht gooien. Ze haalde het in een mooie tijd van 12”26.

Scholieren

Op de 100m bij de scholieren meisjes werd het spannend. Laures Bauwens ging na haar titel op de 200m gisteren op zoek naar de dubbel op de 100m. Na een prangend duel met Céline Gautier werd het zilver. Al was het verschil met de winnende Gautier in 11”98 wel zeer klein. Sven Van Den Bergh mocht gisteren al zegevieren op de 100m bij de jongens, en kaapte vandaag ook de titel weg op de 400m. Hij deed dat in 48”77. Op diezelfde afstand, maar dan met horden bij, won Tuur Bras bij de jongens in 53″47 en Eline Claeys bij de meisjes in 61″57.

Eliott Crestan - Foto: Tomas Sisk
Eliott Crestan – Foto: Tomas Sisk

Op de dubbele baanronde werd het een spannende en tactische race. Het was uiteindelijk favoriet Eliott Crestan die het laken naar zich kon trekken. Hij won in de spurt voor zijn grootste concurrenten Pieter Sisk en Brecht Fasseur. Zij verdeelden respectievelijk het zilver en het brons. Axel Draux kon zijn favorietenrol op de 1500m niet waarmaken. In een eveneens berekende wedstrijd verloor hij in de sprint van Cisse De Locht.

Europees kampioen bij de scholieren, Tim Van de Velde, kwam vandaag ook aan de bak. Hij haalde het op de 2000m steeple in 5’49”05. Elise Lasser, nog zo iemand die actief was op het voorbije EK in Georgië, won de 400m bij de meisjes in 55”38. Jonathan Sacoor tenslotte werd Belgisch kampioen bij de jongens op de 200m in 21”83.

Het BK estafetten voor junioren vond eveneens vandaag plaats in Herentals. Die resultaten en alle andere kan u bekijken via deze link.