Op de tweede dag van het Belgsich kampioenschap cadetten en scholieren kwam de wind nog harder opzetten dan zaterdag. Dat beperkte de afstandslopers tot iets mindere tijden en zorgde ervoor dat de sprint- en springnummers veelal op niet homologeerbare prestaties uitkwamen.

Reeds van de eerste wedstrijd blies de win loeihard, met zo goed als in elke reeks zo’n 3.0m/s meewind of meer. Hoogspringer Thomas Carmoy zorgde voor de eerste dubbel van de dag. Hij won makkelijk de 110 meter horden in 13″71 nadat hij met 1m97 in het hoogspringen ook al de beste was. Ook Lars Coene haalde zijn dubbelslag thuis. Hij zette zowel het verspringen als discuswerpen bij de cadetten naar zijn hand. Thibauld Guilbert, Gents clubgenoot van Coene, liet zich dan weer verassen door een snellere eerste reeks en moest zo het goud aan Lennert Dewulf laten.

Lucie Ferauge – Foto: Viktor Benschop

Op de100 meter profiteerde topfavoriete Lucie Ferauge van 3.6m/s meewind en liep zo sneller dan het huidige Belgisch record 11″54 neer. Niemand bedreigde haar voor het goud.

Ook Tim Van De Velde kon makkelijk het goud binnen halen. Op de 2000m steeple stond enkel de stevige wind hem in de weg om zijn eigen BR te verbeteren. Daniël Segers kon dan weer profiteren van die wind en liet een geweldige sprong met 5.2m/s van 7m39 optekenen.

In het speerwerpen bij de scholieren jongens stond er alweer geen maat op Cedric Sorgeloos. Met 65m06 deed hij maar liefst veertien meter beter dan Lukas Bats die tweede werd.