Pieter-Jan Hannes heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 1500 meter. In de eerste van twee halve finales finishte hij als twaalfde en voorlaatste in 3’43″71. Geen finaleplek dus voor de Antwerpenaar, die niet tevreden was over zijn race.

“De kans dat ik me in deze sterke reeks kon plaatsen voor de finale was klein. Als ik hier had doorgegaan naar de finale, dan was dat fantastisch geweest. Als ik had kunnen doorlopen, dan was dat oké geweest, maar vandaag was echt geen goede dag voor mij”, aldus Hannes bij Sporza. Hannes hing zijn wagonnetje achteraan het pak aan en sprak over een wel erg snelle eerste tweehonderd meter waarna het tempo helemaal inzakte. Terwijl topfavoriet Asbel Kiprop zijn move naar voren maakte in de laatste ronde, moest Hannes zich reppen om bij de kopgroep te blijven. In de laatste bocht moest hij helaas een gaatje laten en kon hij niet meer terugvechten.