Renée Eykens zal niet te zien zijn in de finale van de 800 meter. De 20-jarige atlete uit Brasschaat liep goed mee in de eerste van drie halve finales maar kon niet bij de eerste twee atletes in haar reeks finishen. Met 2’00″45 kwam ze als vijfde over de streep in haar reeks.

Enkel de eerste twee atletes uit elke reeks en de twee snelste verliezers mochten naar de finale en dat was dus niet weggelegd voor Eykens. In een snelle wedstrijd ging ze vlot mee met de andere atletes maar kon ze in de laatste honderd meter niet meedingen voor een finaleplaats. Met 2’00″45 zette ze wel alweer een knappe tijd neer. Om door te gaan met de snelste verliezende tijden was 1’58″87 nodig.

“Ik ben echt kapot! Maar ik ben blij dat ik alweer onder die 2’01” duik. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten na de zware race van gisteren. Vandaag kon ik niks verliezen, ik heb alleen maar gewonnen”, vertelde ze enthousiast aan Sporza.