De Borlées zullen op de Olympische Spelen in Rio Youssef Masrahi alvast niet tegenkomen. De Saoedi-Arabische atleet werd op 15 juni gecontroleerd op stage, en die test bleek positief te zijn. Ook het tweede dopingstaal vertoont dezelfde waarden. Dat meldde het Saoedi-Aarabisch Olympisch Comité donderdag.

De 28-jarige Masrahi is zeker geen onbekende. Hij maakte vooral vorig jaar naam en faam op de wereldkampioenschappen in Peking. Daar plaatste hij zich voor de finale van de 400m en liep hij in de reeksen naar een Aziatisch record van 43”93. In die finale werd het niks voor Youssef Masrahi: Hij werd laatste in 45”15.

Eerder tekende hij al present op de Olympische Spelen van Londen in 2012, maar daar geraakte hij niet verder dan de halve finale. Ook dit jaar ging het Masrahi nog niet voor de wind. Zijn seizoensbeste staat voorlopig op 45”51. Die tijd liep hij eind juni in Madrid.