Een gescheurde meniscus is helaas niet het enige wat het seizoen van hordeloopster Eline Berings hypothekeert. Nieuw onderzoek toonde immers aan dat ook de kruisband geraakt is.

Twee weken geleden sloeg het nieuws in als een kleine bom. Eline Berings kwam op training slecht neer na een sprong over een horde en forceerde haar knie. Een gescheurde meniscus bleek het verdict, wat meteen haar deelname aan het EK en de Spelen in het water deed vallen. Helaas leerden nieuwe onderzoeken dat ook de kruisband van de knie geraakt is, wat de prognose meteen een pak erger maakt.

Wat begon als iets kleins, iets waarvan iedereen dacht dat het wel mee zou vallen, is uitgedraaid op de zwaarste diagnose“, aldus een teleurgestelde Berings op haar blog. Dinsdagochtend ging ik opnieuw bij de specialist. Daar kreeg ik een nog veel zwaardere klap: mijn kruisband is los getrokken. Die meniscus lijkt dan weer geen probleem te zijn, maar dat zal de operatie uitwijzen. Woensdag word ik geopereerd en vanaf dan begint opnieuw een lange revalidatie.”

“Je blijft je afvragen of er echt niks is dat je kan doen”, aldus de Gentse psychologiestudente verder. “Wat pillen, een tape en wat oefeningen, kon het dan echt niet meer? Er moest toch IETS zijn dat ik nog kon doen. Mijn lichaam, op dat kleine minuscule dingetje na, is in topvorm en klaar voor grootse prestaties, maar daar zit je dan, aan de grond genageld.

Lees het volledige bericht hier.