Eline Berings heeft zoals eerder aangekondigd besloten om een punt achter haar carrière te zetten. De hordeloopster, 35 intussen, wilde in 2021 nog alles op alles zetten om de Olympische Spelen in Tokio te behalen. De Gentse atlete strandde via de wereldranking op een zucht van een ticket naar Japan. Haar laatste wedstrijd liep Berings op 29 juni in het Zwitserse Luzern. De atlete van RCG sluit haar carrière af als de snelste Belgische ooit op de hoge horden in zaal. In openlucht moet ze alleen Anne Zagré voor zich dulden. Haar grootste succes behaalde Berings in 2009 met een Europese titel in zaal.

Eline Berings heeft haar afscheid aangekondigd van de topsport. Berings, die eerder dit jaar haar 35ste verjaardag vierde, had in principe haar spikes vorig jaar al aan de wilgen gehangen, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Berings wilde maar wat graag nogmaals op Olympische Spelen staan, maar onze landgenote zakte in de slotweken van de kwalificatieperiode terug op de wereldranking, om de kwalificatie op een zucht te missen. De Gentse atlete stond bekend om haar vlijmscherpe start en heeft in haar lange carrière ‘haar’ Topsporthal ontelbare keren doen ontploffen.

De hordeloopster was onder meer goed voor 12 Belgische titels op de 60m horden, vijf Belgische titels op de 100m horden én vooral die Europese titel indoor van 2009 in Turijn. In die titelrace snelde Berings ook naar haar Belgisch record van 7″92. Outdoor strandde de atlete in 2018 tot op één honderdste van de snelste Belgische chrono ooit met 12″72. Daarnaast was ze ook goed voor een vijfde plaats op het WK indoor in 2012 en een Europese juniorentitel in openlucht. Berings liep haar laatste wedstrijd in het Zwitserse Luzern eind juni. Op Instagram deelde ze haar afscheid mee. Morgen wordt de atlete gehuldigd tijdens de openingsceremonie van de Allianz Memorial Van Damme.