Op de Place Saint-Aubain in Namen vond vandaag de eerste editie van Urban Memorial plaats. Nafi Thiam pakte voor eigen publiek winst in het hoogspringen en plaatste zich meteen ook voor de Olympische Spelen.

Nafi Thiam, in volle voorbereiding op de meerkamp in Götzis van volgende week, bleef in Namen foutloos tot 1m94 en deed zo één centimeter beter dan de limiet voor de Spelen. Ook de Italiaanse Desiree Rossit ging mee tot 1m94 en verbrak zo haar persoonlijk record. Thiam poogde nog op 1m98, één centimeter boven haar persoonlijk record, maar faalde driemaal. Thiam plaatste zich vorig jaar al voor Rio op de zevenkamp.

Hannelore Desmet en Hanne Van Hessche waren de overige Belgische deelneemsters. Zij bleven op respectievelijk 1m75 en 1m70 steken.

De Urban Memorial Van Damme Series worden georganiseerd om de veertigste editie van de Memorial te vieren.