Na de opwarming met provinciale kampioenschappen en eivolle interclubweekends is het stilaan tijd voor het echte werk. Komend weekend staan niet alleen de Vlaamse kampioenschappen op de planning, maar met de meetings in Hengelo en Rabat is ook het internationale toneel goed volgepland. Dat belet de organisatoren van Duffel echter niet om ook op zondag een hoogstaande B-meeting in elkaar te knutselen.

Reeds vroeg op de avond mogen de discuswerpers een gloednieuwe ring en kooi inwerpen. Met de Nederlander Stephan Dekker (57m09) is het niveau daar gegarandeerd.

Tim Van de Velde - Foto Jasper Jacobs
Tim Van de Velde – Foto Jasper Jacobs

Voor de betere steeplelopers zijn er niet veel gelegenheden om op zoek te gaan naar een record- of limiettijd, en al zeker niet voor jongsten onder hen. Scholieren Aline Delbaen (DUFF) en Tim Van de Velde zijn beiden in Duffel niet alleen thuislopers, maar gaan ook beiden op zoek naar de EK-limiet voor U18 (respectievelijk 6’55″70 en 6’03″51 op de 2000m steeple). Ook Dries Peeters (AC Break) bevestigde dat hij maar wat graag zijn wagonnetje bij Van de Velde, die in Herentals al naar de limiet op de 3000m snelde, aanhaakt. Ook voor de cadetten staan steepleraces gepland.

Op de 100m is er deelname van Maria Vega (12″50) en Pieterjan Peetermans (10″99), maar hét topnummer is de 800m bij de mannen. Isaac Kimeli liep op woensdag nog naar de EK-limiet op de 1500m (3’38″90) in het Nederlandse Nijmegen, maar wil ook in Duffel hard gaan. Brecht Bertels (ook in Nijmegen al snel met 1’48″78 op de 800m) zal voor de nodige tegenstand zorgen. De hazen verzekeren alvast het tempo richting 1’47. De 20-jarige Asamti Badji heeft op de halve afstand het beste persoonlijke record (48″10), terwijl de nog jongere Elise Vanderelst (58″90) bij de vrouwen favoriete is.

Dieter Kersten - Foto: Tomas Sisk
Dieter Kersten – Foto: Tomas Sisk

Na de snelle 3000m’s op de B-meeting in Herentals, wil ook Duffel zijn reputatie op die afstand eer aandoen. Met onder meer Dieter Kersten en Michael Somers aan de start lijkt de jeugd over de betere papieren te beschikken. Generatiegenoot Mats Lunders verzorgt het tempo.

Bekijk de deelnemerslijsten hier.

Meer info over de meeting in Duffel vind je op www.duff.be