Morgen, op zondag 21 mei, staat in Duffel de Memorial Vertommen-Cuddy, een manche in de Athletic Classic Meetings, op de planning. De organisatie pakt traditiegetrouw uit met een sterk en breed deelnemersveld op de middellange afstandsnummers. Thuisloper en man-in-vorm Tim Van de Velde moet helaas verstek laten gaan.

Tim Van De Velde tijdens zijn BR op de 3000m – Foto: Tomas Sisk

Tim Van de Velde, vorig jaar nog één van de blikvangers voor eigen volk (toen hij maar net het nationaal steeplerecord in zijn categorie misliep), heeft immers af te rekenen met een blessure. De scholier van Duffel bewees zijn sterke conditie nog op de openingsmeeting op 1 mei in Herentals door het nationaal record op de 3000m met meer dan 7 seconden scherper te stellen, maar liep sinds die sterke prestatie – tijdens een basketwedstrijdje op school (!) – een kleine kwetsuur op. Om zijn verder seizoen niet in gedrang te brengen, komt er bijgevolg geen deelname voor eigen volk.

Wesley De Kerpel – Foto: Peter Wagemans

De organisatie pakt echter wel, met recht en rede, trots uit met het deelnemersveld op (vooral) de 800m en 1500m in Duffel. In verschillende tempogemaakte reeksen kijken we zo bijvoorbeeld uit naar de komst van het sterke duo Marokkanen Labser-Zahafi, beiden reeds goed voor een chrono onder de 1’48 op de 800m. Van nationale zijde heeft OEH-atleet Philip Cortvriendt de snelste chrono op zijn naam staan op die dubbele baanronde. Ook op de 1500m bij de mannen valt heel wat spektakel te verwachten. Geroutineerde tempomaker Ramdan Snoussi moet onder meer Wesley De Kerpel naar een eerste snelle 1500m-chrono van het jaar pilotteren. Byl, D’hoore en Francken zullen op vinkentouw zitten, want ook zij bleven al aan de negatieve zijde van de 3’50-grens. Op de dubbele afstand bij de heren (de 3000m) lijkt vooral Jan Adriaensen ongenaakbaar.

Sofie Lauwers fungeert tweemaal als tempomaakster – Foto: Peter Wagemans

Ook in de vrouwenraces vinden we het breedste deelnemersveld terug op de middellange afstandsnummers. AVLO-juniore Justine Tinck verzekerde zich reeds van een EK-ticket op de 1500m én de 3000m, maar wil in Duffel haar snelle benen op de 800m testen. Sofie Lauwers fungeert er, net als op de 1500m, als tempomaakster en mogelijk krijgen we ook op die metrische mijl een gelijkaardig wedstrijdverloop. Al krijgt de snelste AVLO-atlete, Fien Janssens, daar allicht wat weerwerk van onder meer Evy Pieters, Femke Speelman en Esther Schouten.

Naast de verschillende afstandsnummers (AC 800-1500-3000), kun je morgen in Duffel verder terecht voor G-atletiek op de 1500m, steeple bij de cadetten en AC, ver-kogel-discus bij de cadetten meisjes, kogel-discus bij de scholieren meisjes, speer bij de scholieren jongens, kogel-discus bij de juniors-seniors vrouwen en spurten bij de AC op de 100m en 400m. Er worden hazen voorzien bij de wedstrijden vanaf 800m.

Alle algemene info vind je hier. De volledige deelnemerslijsten bekijk je hier.