Ondanks de populaire cross in Deinze, trokken gisteren ook heel wat atleten richting Duffel voor de “62e Grote Prijzen van Duffel”. Bij de heren was niemand opgewassen tegen de man in vorm, Mats Lunders. Bij de vrouwen schreef Elke Steffens de wedstrijd op haar palmares, de korte cross was een kolfje naar de hand van Hamid El Mouaziz.

Lunders was gisteren voor de tweede maal dit seizoen aan het vieren. In Bonheiden ging het vrij moeiteloos, gisteren kreeg hij meer concurrentie te verduren. Veel werd verwacht van Abdellah Dacha, aangezien de 22-jarige KKS-atleet op een indrukwekkende manier het laken naar zich toe trok in Mol, daar wel op de korte cross die máár over 3.200m ging. In Duffel ging de lange cross immers over 8.190m en nadat Lunders vorige week al een sterke halve marathon liep, werd er ook op gerekend dat hij Duffel goed uit de voeten zou komen. Dat gebeurde ook, want op 2 kilometer van het einde liet de atleet van LYRA zijn metgezellen achter op weg naar de zege. Dacha werd 12 seconden later tweede, Lahlal El Hassane maakte het podium rond op zo’n halve minuut van de winnaar. Bij de vrouwen was het goud voor DCLA-atlete Elke Steffens. Rosemary Kithusi overschreed na 15 seconden als tweede de finish, Jolien Boonen werd derde. De korte cross werd gewonnen door Hamid El Mouaziz, die ook al present tekende aan het Zilvermeer. Aldaar moest hij Dacha nog laten voorgaan, gisteren verkoos die de lange cross en kon hij gezwind de zege bemachtigen. Michael Somers eindigde een paar seconden na El Moauziz als tweede, Brecht Bertels etaleerde zijn goede vorm met een derde stek.

De uitslagen van de cross in Duffel bij de vrouwen vindt u hier. De uitslagen van de races bij de mannen vindt u hier. Hieronder vindt u een aantal foto’s vanuit Duffel, genomen door Peter Wagemans waarvoor dank!

Mats Lunders - Foto: Peter Wagemans
Mats Lunders samen met zijn twee metgezellen: Lahlal El Hassane (links) en Abdellah Dacha (rechts). – Foto: Peter Wagemans

 

Kristof Nackaerts eindigde als vierde bij de heren.- Foto: Peter Wagemans
Kristof Nackaerts eindigde als vierde bij de heren.- Foto: Peter Wagemans
Elke Steffens - Foto: Peter Wagemans
Elke Steffens – Foto: Peter Wagemans
Rosemary Kithusi - Foto: Peter Wagemans
Rosemary Kithusi – Foto: Peter Wagemans
Jolien Boonen - Foto: Peter Wagemans
Jolien Boonen – Foto: Peter Wagemans