Op pinkstermaandag 21 mei vindt de Runners’ Lab Athletics Classic Meeting – Vertommen-Cuddy plaats. Deze Duffelse organisatie staat erom bekend hoogstaande atletiekwedstrijden te brengen voor lange en middellange afstanden. Dit jaar worden de voorspelde snelle wedstrijden gecombineerd met de Provinciaal Kampioenschappen steeple.

Thuisloper Tim Van de Velde zal ook dit jaar de blikvanger zijn op de 1500m. De 18-jarige junior loopt deze wedstrijd in zijn voorbereiding naar de IFAM Outdoor. Van de Velde zal het niet makkelijk krijgen door concurrentie van atleten uit zowel België als Nederland en met steun van tempomaker Sam Valgaeren.

Bij de 1500m vrouwen zal cadette Emma Vandeghinste in haar eigenste Duffel een aanval doen op het Belgische record dat staat op naam van de gewezen Duffelse atlete Tinneke Boonen, sinds 1996. Naast Emma pakt de organisatie uit met een zeer sterk deelnemersveld bij de dames. De Tunesische Haifa Tarchoun (4’16″74) en de Marokaanse Siham Hilali (2’00″15) hebben reeds hun aanwezigheid bevestigd. Verder wordt onder meer naar OEH-atlete Lisa Rooms gekeken voor de nodige tegenstand. Op de 800 meter bij de mannen wil de Marokkaan Moad Zahafi zijn overwinning van vorig jaar graag overdoen, zijn record van 1’47″64 gaat mogelijk ook voor de bijl.

De organisatie maakt er een jaarlijkse gewoonte van tempomakers te voorzien op alle lange en middellange afstandsnummers, hierdoor worden er snelle tijden beloofd. Meer informatie vindt u op de clubwebsite, de volledige deelnemerslijst kan u hier bekijken.