Hoewel de B-meeting in Duffel heel wat regenval te verwerken kreeg (uiteindelijk werd de wedstrijd zelfs even stilgelegd), kon dat gelukkig verschillende van de betere prestaties niet verhinderen. Voor de apocalyps in Duffel uitbrak waren onder meer Tim Van De Velde, Isaac Kimeli en Barbara Maveau goed voor enkele opvallende prestaties.

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

Scholier Tim Van De Velde zorgde voor een vroeg hoogtepunt op de Flanders Classic. Voor eigen publiek liep hij naar 5’47″90 op de 2000m steeple, ruim voldoende voor kwalificatie voor het EKU18 én amper 1 seconde boven het 39 jaar oude Belgische record op naam van olympiër Peter Daenens, die overigens zelf aanwezig was. Op hetzelfde nummer bij de vrouwen bleef clubgenote Aline Delbaen ondanks winst in 7’01″44 op zoek naar haar limiet.

Dat Isaac Kimeli reeds vroeg op het jaar in topvorm verkeert, wisten we al. De atleet van OEH plaatste zich via Nijmegen voor het EK op de 1500m en wilde in Duffel zijn snelheid aanscherpen op de 800m. Met haaswerk van Seppe Thys liep Kimeli naar winst in een snelle 1’48″41. Brecht Bertels kon in zijn zog profiteren van het tempowerk en finishte als tweede in 1’49″21. Even verderop was ook cadet Louis Vandermessen goed voor een knappe tijd. De 15-jarige CABW-atleet klokte 1’56″66.

Barbara Maveau en Sofie Lauwers -Foto: Peter Wagemans
Barbara Maveau en Sofie Lauwers -Foto: Peter Wagemans

Op de 1500m bij de vrouwen was Barbara Maveau een aangename verrassing. Maveau ging er even tussenuit om mama te worden en bouwt sindsdien met geduld aan de comeback. Met 4’29″19 op de Flanders Classic bleef ze weliswaar nog een twintigtal seconden boven haar persoonlijke beste uit 2009, maar dook ze wel opnieuw onder de 4’30 en komt ze de top-5 in België binnen dit jaar. Bij de mannen deed Sebbe Francken een hap van zijn PR en belandde voor het eerst aan de snelste kant van de 3’50-grens. Junior Dries De Smet werd knap tweede en bleef er net boven. Op de dubbele afstand was Mats Lunders luxehaas van dienst. Intussen kreeg de waterafvoeringssysteem van de piste moeite om de vele regenval te verwerken. Michael Somers vocht alsnog een mooi duel uit met Dieter Kersten maar won dat uiteindelijk vrij eenvoudig. Somers zou finishen in 8’17″09, een viertal tellen voor Kersten.

Sebbe Francken en Dries De Smet - Foto: Peter Wagemans
Sebbe Francken en Dries De Smet – Foto: Peter Wagemans

Op de spurtnummers was de tegenwind spelbreker en waren snelle tijden bij voorbaat schier onmogelijk. De Nederlander Stephan Dekker was de eerste om in de nieuwe discusring over de 50m te werpen. Hij won met 53m10.

Bekijk een videoverslag hier.

Bekijk alle uitslagen hier.