Slechts enkele dagen na zijn zege op de 100m in Shanghai, heeft Justin Gatlin opnieuw een race in China gewonnen. In de hoofdstad Peking bleef de Amerikaanse spurter opnieuw onder de 10″. Een opvallende prestatie!

Justin Gatlin was in Peking sneller dan zijn landgenoot Mike Rodgers die 9″97 optekende. Andermaal liet Gatlin de chrono stoppen na 9″94, net zoals in Shanghai afgelopen weekend. De Chinese thuisloper Zhenye Xie vervolmaakte het podium met 10″12.

Grote concurrent Usain Bolt opende afgelopen weekend zijn seizoen op de Kaaimaneilanden. Hij klokte er 10″05, maar is vastbesloten om dit weekend in het Tsjechische Ostrava beter te doen.

Nog in Peking viel een opmerkelijke prestatie te noteren. De Amerikaan Sam Kendricks won het polsstokspringen met een beste wereldjaarprestatie van 5m92.

Bekijk Gatlins race hierboven.