Tim Van de Velde is maandag de uitblinker geworden van de Runners’ Lab Athletics Classic Meeting in zijn eigen Duffel. Met een knappe 3’45”29 op de 1.500 meter strandde hij op amper vier honderdsten van de limiet voor het WK juniores in het Finse Tampere, en op een seconde van zijn persoonlijk record.

De deelnemerslijsten op de 1.500 meter beloofden veel goeds in Duffel, maar helaas moest de meeting net tevoren worden stilgelegd door een bijzonder hevige plensbui. De opwarming van de atleten werd zwaar verstoord. Lisa Rooms pakte de overwinning bij de vrouwen in 4’28”02 na een afwachtende wedstrijd, cadette en thuisatlete Emma Vandeghinste volgde na een progressieve inhaalrace niet veel later in een knappe 4’33”92. Bij de mannen ging het nog net een tikkeltje harder. Haas van dienst Sam Valgaeren zette thuisloper Tim Van de Velde perfect af aan 1.100 meter, maar dan stond Van de Velde er helemaal alleen voor. Met zijn tijd komt hij toch meteen op nummer zestien binnen op de Belgische juniorenranking aller tijden. Zowel zijn persoonlijk record als de WK-limiet lijken eraan te gaan, als hij de komende weken zijn wagonnetje kan aanhaken in een snelle wedstrijd.

De mooiste prestaties in Duffel waren zoals gebruikelijk allemaal afkomstig van de middellange afstand. Op de 800 meter bij de vrouwen snelde de Bahreinse Manal El Bahraoui solo naar 2’02”23. Bij de mannen won de Marokkaan Maod Zahafi in 1’48”91, junior Thomas Engels was tweede in 1’51”31, een persoonlijk record en dat bij een heel sterke wind. Op de afsluitende 3.000 meter was Frederic Cappaert de beste in 8’41”50.