Na een hele rist aan Russische atleten, is nu ook een Roemeense atlete betrapt op het gebruik van meldonium. Mirela Lavric werd op het WK indoor in Portland positief bevonden. Dat meldde de Roemeense atletiekfederatie op dinsdag.

Op dat WK indoor in Portland veroverde Mirela Lavric met het Roemeense team nog brons op de 4x400m. Ze is de eerste atleet die er positief test. De kans is reëel dat Roemenië de bronzen plak moet inleveren.

Volgens de Roemeense atletiekfederatie is Lavric gestopt met het gebruik van meldonium in december, vlak voor het op de lijst met verboden producten kwam op 1 januari van dit jaar. Intussen zijn er reeds meerdere atleten die beweren dat ze tijdig stopten met het gebruik van het middel, maar – omwille van restproducten in het lichaam – alsnog positief zouden testen.

Sinds meldonium op de dopinglijst kwam (op 1 januari) testten al meer dan 120 atleten positief op het middel.