Dafne Schippers is er deze nacht niet in geslaagd om zich tot wereldkampioene te kronen op de 60m. De Nederlandse spurtkoningin moest vrede nemen met zilver. “Mijn start was zeer slecht”, reageerde Schippers achteraf. De Amerikaanse Barbara Pierre , op papier haar grootste concurrente, tekende wél voor een kanonstart en liet Schippers al meteen achtervolgen. Op een 60 meter is dat natuurlijk niet evident, maar de wereldkampioene op de 200m maakte flink wat van haar achterstand goed. Uiteindelijk kwam ze amper twee honderdsten te kort voor het goud dat naar Pierre (7″02) ging. Schippers (7″04) legde beslag op de zilveren medaille, Elaine Thompson (7″06) ging met het brons aan de haal. Bekijk hierboven de racevideo. Hieronder vindt u de reactie van een ontgoochelde Schippers net na haar wedstrijd.