Home Nieuws Nationaal Extra wedstrijd moet vijfde atleet 4x400m-ploeg aanduiden
Op het BK indoor twee weken terug wist Tim Rummens nog Seppe Thys af te houden op de 400m. Maar kunnen ook Antoine Gillet en Julien Watrin deze keer zich mengen in de debatten? - Foto: Tomas Sisk

Extra wedstrijd moet vijfde atleet 4x400m-ploeg aanduiden

0
100

Opmerkelijk nieuws vandaag vanuit het kamp van de 4x400m-ploeg. Een bijkomende wedstrijd zal immers uitmaken wie de vijfde atleet wordt die zich bij de aflossingsploeg  zal voegen voor het WK indoor van 17 t.e.m. 20 maart.

Voorlopig staat enkel de Belgische 4x400m-ploeg, die door de IAAF werd uitgenodigd, over tweeënhalve week op het WK indoor. Vier atleten zijn reeds zeker van hun plaats in de aflossingsploeg, zo meldt Le Soir vandaag. Niet zo verwonderlijk horen daar Jonathan, Kevin en Dylan Borlée bij, maar ook Robin Vanderbemden mag op zijn twee oren slapen. De Belgian Tornados trekken echter niet met vier maar met vijf atleten richting Portland (VS) waar het WK indoor doorgaat.  Dat wil dus zeggen dat coach Jacques Borlée nog op zoek is naar een extra loper, en daarvoor wordt er dinsdag 8 maart in de Topsporthal in Gent een bijkomende wedstrijd gehouden. “Om onenigheid te voorkomen worden zowel Julien Watrin, Antoine Gillet, Tim Rummens als Seppe Thys uitgenodigd om deze 400m te lopen”, zo klinkt het. Of ze ook alle vier ingaan op deze uitnodiging is nog niet duidelijk.