De laatste ochtendsessie op het EK voor beloften is op een sisser afgelopen voor het Belgische team. Nadat het team op de 4x400m bij de vrouwen eervol werd uitgeschakeld, leek het kwartet op de 4x100m op weg naar de finale na een vierde plaats in een degelijke 44″48. Enkele minuten later volgde echter een koude douche, aangezien het team werd gediskwalificeerd. Rani Vincke ging in de tweede bocht op de lijn staan, waardoor de onverbiddelijke ‘TR17.3.1’ volgde met diskwalificatie tot gevolg. 

De slotdag van het EK voor beloften is een teleurstelling geworden voor de Belgische delegatie. In de 4x400m bij de vrouwen presteerde ons land op niveau. Eline ClaeysFiebe TengrootenhuysenNina Hespel en Helena Ponette liepen een degelijke race. Slotloopster Ponette legde beslag op de vijfde plaats in de tweede reeks. Met 3’37″47 zette het kwartet de tiende prestatie neer van alle teams in de reeksen. Voor de finale was op basis van de verliezende tijden minstens 3’35″76 nodig. “De finale was een droom. In het begin van het EK dachten we daar niet aan, maar door de sfeer begonnen we erin te geloven. Een top tien is gewoon mooi. We mogen onszelf niks verwijten en hebben het goed gedaan”, vertelde het team na afloop.

Het team op de 4x100m met Lucie FeraugeJustine GoossensRani Vincke en Rani Rosius mocht op papier grotere ambities koesteren. Dat bewezen de dames ook door in de eerste van twee reeksen naar de vierde plaats te lopen in een tijd van 44″48. Die chrono moest in principe volstaan om via de snelste verliezende tijden afgevaardigd te worden naar de finale. Nog voordat de tweede reeks in actie kwam, volgde er een koude douche: het team werd gediskwalificeerd op basis van de regel TR17.3.1 (“Lane infringement). Vincke had in de tweede bocht een aantal passen aan de binnenkant van de baan gezet. Ook de laatste wissel tussen Vincke en Rosius was niet vlekkeloos, maar uiteindelijk gaf de bocht van Vincke de doorslag. De finaledroom smolt zo als sneeuw voor de zon, waardoor de ontgoocheling groot was bij het team dat zich maar wat graag wilde bewijzen in die finale later vandaag.