Eline Berings en de Belgian Tornados zijn de enigen die de Belgische driekleur zullen verdedigen op het WK indoor. Nederland kan met acht atleten op meer fronten meestrijden. Dafne Schippers en Sifan Hassan zijn in Birmingham de speerpunten van onze noorderburen.

Sifan Hassan in actie op het WK indoor van 2016. – Foto: Filip Bossuyt

Acht Nederlandse atleten mogen hun valiezen inpakken voor het WK indoor. Opvallend: Sifan Hassan werd alsnog bij de selectie toegevoegd zonder officieel het minimum te lopen. De nationale recordhoudster op de 1500m en 3000m indoor liep het minimum wel op een piste die langer is dan 200m. Ze is trouwens ook de verdedigende wereldkampioene op de 1500m. Die afstand gaat ze in Birmingham combineren met de 3000m.

Dafne Schippers is die andere wereldtopper van formaat in de Nederlandse selectie. Ze won twee jaar geleden zilver op het WK indoor in Portland en maakt ook nu kans op een medaille. Ook Eelco Sintnicolaas is opnieuw van de partij. Hordeloper Koen Smet is er ook bij net als Jamile Samuel (60m), Nadine Visser en Eefje Boons (beiden 60m horden). Madiea Ghafoor kon zich op het nippertje nog bij de selectie voegen dankzij een zeer snelle 400m op de Nederlandse kampioenschappen vorig weekend.