Zaterdag wordt het in de Gentse Topsporthal opnieuw smullen geblazen. Dan is het tijd voor het BK alle categorieën. De deelnemerslijsten puilen uit van het talent en wie weet kan iemand zich wel kwalificeren voor het EK in Amsterdam of het WK indoor. Een extra reden om deze voorbeschouwing te lezen, is dat wij komende zaterdag ook een primeur voorzien. In samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga zal er immers een livestream op poten worden gezet. Meer info daarover vindt u hier.

Onze uitzending start met de 800m. Arnaud Froidmont, vorig jaar nog haas in dienst van Pierre Antoine-Balhan, neemt het opnieuw op tegen Laurens Schockaert. De atleet van LAT is na enkele moeilijke jaren op de goede weg en hoopt op een revanche na het nipte verlies op de IFAM. Voor de dubbele baanronde verwachten we een fel duel bij de mannen. Tim Rummens en Seppe Thys zullen zonder ongelukken onder elkaar uitmaken wie de Belgische titel mee naar huis mag nemen. Bij de vrouwen gaan Justien Grillet en Nenah De Coninck dan weer voor de gouden plak.

Damien Broothaerts - Foto: Tomas Sisk
Damien Broothaerts – Foto: Tomas Sisk

Iets over één komen Dario De Borger, Damien Broothaerts, maar ook Eline Berings en Axelle Dauwens al aan de beurt op de 60mH. Een dik uur later worden dan ook effectief de nationale titels uitgedeeld. Voor Eline Berings is het een tweede test nadat ze op de IFAM vorige week haar comeback maakte. Axelle Dauwens van ACME neemt er even later ook de 200m bij. Rani Nagels is nog zo iemand die zich op twee disciplines zal focussen. Zij neemt de 60m en de 800m voor haar rekening. Vooral in dat laatste nummer maakt ze een grote kans op de titel. In die 60m komt ook Cynthia Bolingo in actie. Zij liep deze zomer nog op het WK in Peking en voert met een chrono van 7”45 voorlopig de deelnemerslijst aan.

Iemand die vorige week nog het  WK-minimum voor deze winter nastreefde, is Tarik Moukrime. Zaterdag komt hij in actie op de 1500m en misschien kan hij met behulp van zijn clubgenoot Joachim Cardillo opnieuw richting een snelle chrono gaan.

Kan Hanne Van Hessche zaterdag verrassen met een EK-limiet? - Foto: Tomas Sisk
Kan Hanne Van Hessche zaterdag verrassen met een EK-limiet? – Foto: Tomas Sisk

Uiteraard mogen we de kampnummers niet vergeten. Wie zich het hoogspringen op het BK outdoor van de voorbije zomer nog kan herinneren, zal wellicht al uitkijken naar de revanche. Deze zomer wist de amper 19-jarige Fabiano Kalandula in een superspannende wedstrijd de titel weg te kapen van Bram Ghuys. Zaterdag waagt de atleet van Atletiek Vlaanderen een nieuwe poging om Belgisch kampioen hoogspringen te worden. Maar daar stopt het niet. Bram Ghuys heeft deze winter al een paar keer 2m23 gesprongen, of anders gezegd: 3cm van de EK-limiet. Hetzelfde gaat op voor Hanne Van Hessche. Zij sprong op de IFAM 1m87 en om naar Amsterdam te gaan heeft ze 1m90 nodig.

Het spectaculaire polsstokspringen is eveneens iets om naar uit te kijken. Ben Broeders verkeert in bloedvorm en na zijn PR van vorige week gaat hij nu op zoek naar de Belgische titel. Op zijn weg: Niels Pittomvils van Atletiek Vlaanderen. Bij de vrouwen is het koffiedik kijken wie op het hoogste schavotje zal mogen plaatsnemen. Fanny Smets heeft in principe de beste papieren, maar Elien De Vocht en Hanne De Baene liggen op de loer.

Philip Milanov, onze zilveren man van het WK in Peking, is zaterdag van de partij. - Foto: Tomas Sisk
Philip Milanov, onze zilveren man van het WK in Peking, is zaterdag van de partij. – Foto: Tomas Sisk

Verder hebben we ook nog grote namen als Nafi Thiam, die het verspringen voor haar rekening neemt, Philip Milanov en Jolien Boumkwo (beiden kogelstoten), Cedric Nolf (verspringen) en nog veel meer atleten die er voor zullen zorgen dat het BK indoor na zaterdag nog een tijdje zal nazinderen.

Voor een blik op de deelnemerslijsten klikt u best hier. Het tijdschema kan u hier bekijken.

De livestream voor zaterdag is te bekijken via deze link.