De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Volgend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 6 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met 800m-loper Laurens Schockaert. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn winterseizoen is tot dusver vrij goed verlopen. Het belangrijkste was blessurevrij blijven en daar slaag ik nu toch al vijf maanden in. Na een lange periode van inactiviteit op trainings- en wedstrijdgebied was het afwachten hoe mijn lichaam zou reageren op de trainerswissel en bijkomende krachttrainingen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is de meeting bij uitstek om tussen internationaal geweld een mooie tijd neer te zetten. De organisatoren slagen er steeds in het uurrooster perfect te respecteren en hazen te voorzien voor nagenoeg alle reeksen. Dat maakt het voor elke atleet een topmeeting!”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Dit is natuurlijk altijd wat afwachten. Na lange afwezigheid op de 800m ben ik al heel blij om pijnvrij te kunnen lopen en deftige tijden neer te zetten. Op het Vlaams kampioenschap liep ik solo naar 1’53″21. Uiteraard gaan we proberen deze tijd te verbeteren. Zelf heb ik een tijd van 1’51 in gedachten aangezien dit de eerste en enige wedstrijd voor mij is waar ik echt voor de tijd ga. Als alles meezit zit er misschien wel een PR in! Als ik hierin zou slagen, ben ik meteen ook niet zo ver verwijderd van de beste Belgische jaarprestatie op naam van clubmakker Jan Van Den Broeck. Alles mag, maar niets moet.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter? Naar waar werk je deze zomer toe?

“Deze zomer wil ik mijn besttijd op de 800m gevoelig scherper stellen. Dat record staat momenteel op 1’49″61, maar we mikken zeker op een tijd onder 1’48. Het is eveneens de bedoeling om mijn basissnelheid aan te scherpen waarbij een lage 48″ mogelijk moet zijn. De 1500m zal eerder in functie staan van de 800m en zal dus minder van belang zijn dit jaar. Mits ik blessurevrij blijf zijn dit voor mij realistische doelen. Verder pik ik mogelijks ook nog het BK sprintcross mee in Wachtebeke, maar alles blijft in teken staan van de zomer.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina