De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Volgend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 6 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met meerkampster en zilveren medaille op het EK voor junioren Hanne Maudens. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen verlopen?

“Ik heb vooral gewerkt aan de nummers waar ik nog heel wat werk aan de winkel heb, maar de progressie stemt me tevreden. Afgelopen zomer lag de focus op de horden en het kogelstoten en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De winter is voor mij geen doel op zich. De wedstrijden waaraan ik ga deelnemen dienen dan ook als oefenwedstrijden met het oog op mijn zevenkamp deze zomer.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Ik heb gekozen voor de IFAM omdat deze wedstrijd outdoor steeds heel goed georganiseerd en sfeervol is. Als “klein dopje” is het genieten om tussen de grote kanjers te staan en een goed bezet deelnemersveld. Meerkampster Nadine Broersen doet ook mee, dat is wel heel fijn.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen?

“Ik verwacht toch wel een goede wedstrijd en hopelijk een finaleplaats. De WK-limiet voor ver is 6.30 en het BR ook, hier mik ik toch wel op. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen maar stiekem hoop ik er toch wel op. De WK-limiet voor ver is mooi meegenomen, omdat ik dan zekerheid heb dat ik mag gaan. Voor de meerkamp moet ik mijn vorm nog eens bevestigen en dit kan pas outdoor gebeuren.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter?

“Morgen (vandaag red.) is het BK meerkamp en dit is de belangrijkste wedstrijd voor mij deze winter. Ik zal ook deelnemen aan het BK junioren en het BK AC, maar deze gebruik ik wederom als oefenwedstrijden, of voor een gooi naar die 6m30 bij ver.”

Naar waar werk je deze zomer toe?

“Ik werk deze zomer toe naar het WK voor junioren in Polen op de meerkamp en hoop om voor het eerst boven de 6000 punten te scoren, aangezien dat echt wel een barrière is die ik graag zou doorbreken.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer opdeze pagina