Voor Pieter-Jan Hannes breekt stilaan het hoogtepunt van het winterseizoen aan. Na enkele voorbereidingswedstrijden op straat, start de Antwerpenaar woensdagavond in Düsseldorf op zijn eerste van drie indoorraces. Op een bijzonder sterk bezette 3000m is het uitkijken hoe het Hannes vergaat wanneer er tempo gemaakt wordt voor een chrono van zomaar even 7″32 aan de meet.

Het deelnemersveld op de PSB Bank Meeting in Düsseldorf is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Met tal van Afrikaanse toplopers, zoals Caleb Ndiku, Edwin Soi, Isiah Koech, Paul Koech, Yenew Alamirew, Albert Rop en Vincent Rono zal het ongetwijfeld hard gaan. Samen met de Brit Emanuel Lee is Hannes de enige Europese deelnemer op de 3000m.

“Die 7″32 is uiteraard geen spek voor mijn bek”, aldus Hannes op de website van Atletiek Vlaanderen. “Maar zelfs als ik honderd meter achter de eerste eindig, dan loop ik nog een persoonlijk record. Zo sterk is de wedstrijd bezet.” Het persoonlijke beste van Hannes staat op 7.47.55.

“Ten opzichte van vorige winter heb ik nu veel minder specifiek getraind. Het wordt ook mijn enige 3000m indoor dit winterseizoen. En hoewel ik een tijdje door een kuitblessure afgeremd ben geweest, is de conditie momenteel zeker niet slecht”, verhaalt hij verder. “Als ik in deze fase van het jaar achteraf op een goede wedstrijd kan terugblikken, is de missie voor mij meer dan geslaagd.”

Lees meer op Atletiek Vlaanderen.

Bekijk de startlijsten hier.