Nafi Thiam heeft vandaag op het kampioenschap van de Franstalige liga haar indoorseizoen in stijl ingezet met een Belgisch record. Thiam kwam in haar laatste poging in het verspringen tot een afstand van 6m43, daarmee doet ze precies 1 centimeter beter dan voormalig recordhoudster Tia Hellebaut.

Nafi Thiam heeft haar eerste Belgische record van het seizoen al beet. Na enkele mooie sprongen (6m34, 6m26 en 6m30) landde de poulain van Roger Lespagnard in haar laatste poging 6m43 ver. Daarmee verbetert ze niet enkel haar PR van 6m34, maar stoot ze ook Tia Hellebaut van de troon, zij kwam in 2007 tot 6m42. Thiam werkte ook nog de reeksen van de 60m horden af, daar kwam ze tot 8″50, 8 honderdsten boven haar besttijd.

De volledige uitslagen van het Waals indoorkampioenschap kunt u hier raadplegen.