Veerle Dejaeghere is aan een erg sterk seizoen bezig. Niet alleen in België en Frankrijk heeft ze haar goede benen al getoond, ook in Nederland laat ze van zich spreken. Gisteren op de Abdijcross in Kerkrade was ze iedereen te snel af en mocht ze na een knappe wedstrijd opnieuw plaatsnemen op het hoogste schavotje.

Op zoek gaan naar de hoeveelste zege het gisteren voor Veerle Dejaeghere werd, zal net iets te veel tijd in beslag nemen. Wel kunnen we zonder twijfel stellen dat de AVR-atlete andermaal in zeer goede doen is. Haar 14de plek op het EK veldlopen sprak boekdelen, maar de wedstrijd die ze gisteren in het Nederlandse Kerkrade uit haar benen schudde mag zeker ook niet onderschat worden. Dejaeghere hield op een geaccidenteerd parcours met meer dan een handvol seconden de Poolse Dominika Napieraj af. Maar ook Almensh Belete moest haar meerdere erkennen in haar goedlachse landgenote. Belete lijkt er stilaan weer bovenop te komen, maar moest toch bijna een halve minuut toegeven op ouderdomsdeken -ze zal het niet graag lezen– Dejaeghere. Nog in diezelfde wedstrijd kwam Imana Truyers met een vierde plek ook sterk voor de dag.

Bij de heren waren er ook twee (bijna-)Belgen aan het feest. Dame Tasama, die tot op heden nog altijd aan het wachten is op de Belgische nationaliteit, bleef de Nederlanders Choukoud en Butter voor. Dieter Kersten, die net als Dejaeghere al even op een uitstekende vorm kan teren, mocht de handen in de lucht gooien in de korte cross.

Nog talloze andere Belgen deden het prima in Kerkrade, hun resultaten vindt u hier.

Onze collega’s van Losse Veter brachten de wedstrijden in Kerkrade in beeld, hun samenvattingen kunt u hieronder bekijken.