Jan Van Den Broeck moet de plannen voor het indoorseizoen noodgedwongen uit zijn hoofd zetten. De LAT-atleet heeft vorig weekend op het Oost-Vlaams indoorkampioenschap immers een voetblessure opgelopen. Door een breuk van een voetwortelbeentje zal Van Den Broeck dit indoorseizoen niet meer in actie kunnen komen. Hij zal minimaal zes weken buiten strijd zijn, en moet het vizier dus al richten op het zomerseizoen.

“In de laatste ronde van de wedstrijd voelde ik iets kraken”, legt Jan Van Den Broeck, die uiteindelijk nog een tijd van 1’49″52 op het bord zette, uit. “Tijdens het uitlopen begon ik echter pas pijn te voelen en die nam zodanig toe dat ik s’ avonds maar naar de spoeddienst ben afgezakt.” Daar stelden de dokters een breuk van het os naviculare, een voetwortelbeentje, vast. “Het is natuurlijk een grote teleurstelling, en ik heb het dan ook een beetje moeilijk gehad om ermee naar buiten te komen. Nu is het belangrijk om goed te revalideren en daarvoor mijn tijd te nemen. Het outdoorseizoen komt niet in het gedrang en na een paasstage in Portugal hoop ik er opnieuw volledig tegenaan te kunnen.” Het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden dan de belangrijkste doelen.