De Britse atletiekfederatie roept op om alle wereldrecords in de atletiek de schrappen. De federatie wil daarmee “een sterk signaal geven” en wil dopingzondaars strenger bestraffen.

De Britse atletiekfederatie UK Athletics doet de uitspraak naar aanleiding van een hele reeks bekendmakingen van dopinggebruik, vooral in de Russische atletiekwereld. In nasleep daarvan publiceerde de UKA op maandag “een Manifest voor Zuivere Atletiek”, waarin de bond verschillende aanbevelingen doet voor een eerlijkere sport. Daaronder vallen volgens hen het schrappen van oude wereldrecords en een openbaar register van dopingcontroles.

“We geloven dat de tijd rijp is om radicale stappen te ondernemen om het geloof in onze sport te herstellen”, klinkt het. “De integriteit van de atletiek is nog nooit zo aangetast. Zuivere atleten en fans zijn wereldwijd in de steek gelaten.”

Lees meer hier. (Engels)

Lees het Manifest hier.

2 REACTIES

  1. Waarom records houden van atleten die voor of na die records positief zijn bevonden? Dat geeft toch de indruk dat ze er mee kunnen wegkomen. Schrappen die records.

Reacties zijn gesloten.