Na enkele vierde en vijfde plaatsen in november was het in Brussel raak voor Ali Hamdi. In de korte cross werd hij tweede en eerste Belg. Hij moest alleen Hamid El Mouaziz voor zich dulden. Dat deze sterke prestatie er net in Brussel uitkwam was speciaal, want daar scheurde Hamdi vorig jaar een pees af.

Het lukte de pupil van Rik Didden eindelijk eens om iets beter te starten. Hij kon nadien de wedstrijd controleren. “Ik voelde me goed van in het begin. In de start wilde ik niet te zot doen op zo’n parcours. Bergaf kon ik steeds goed recupereren. Ik wist dat ik gewoon geen gat mocht laten. Op het einde kon ik zeker alle Belgen aan. Alleen met El Mouaziz had ik geen rekening gehouden. Ik kwam nog dicht op het einde, maar zijn voorsprong was net te groot.” Al sinds het einde van het zomerseizoen werkte Hamdi in competitie aan de weg terug. De resultaten gingen in stijgende lijn. “Naar deze wedstrijd had ik echt wel toegewerkt. Ik had op dit resultaat gehoopt, maar durfde dat niet luidop te zeggen. Vorig jaar had ik voorafgaand aan de wedstrijd wat last, maar ik kreeg van de dokter groen licht om te starten. Dat was geen goed idee en mijn pees scheurde af.”