Abdelhadi El Hachimi (40) heeft zich opnieuw niet bij de beste drie Belgische marathonprestaties voor Rio kunnen voegen. De atleet van RFCL kwam op de marathon van Valencia binnen na 2u14:03. Hij pakte hiermee de tiende plaats maar dat bleek onvoldoende voor een (voorlopig) olympisch ticket.

De kwalificatienorm van 2u17:00 had El Hachimi al gelopen. Eind april liep de bonkige atleet al naar 2u13:46 in Düsseldorf. Jammer genoeg mogen alleen de beste drie atleten (op basis van de tijd) naar Rio. El Hachimi werd 16de op het voorbije WK in Peking, maar met die prestatie wordt normaal geen rekening gehouden bij de selectieprocedure.

De snelste tijd staat nog steeds op naam van Koen Naert. Hij zette in Berlijn met 2u10:31 de vierde beste Belgische prestatie ooit neer. In diezelfde marathon liep Willem Van Schuerbeeck naar 2u12:49, goed voor de tweede snelste tijd tot nu toe. Florent Caelen liep amper twee seconden na Van Schuerbeeck binnen en mag nog steeds hopen op een deelname aan de OS!

De winst in Valencia ging naar de Keniaan John Mwangangi. Hij finishte na 2u06:13, ruim één minuut sneller dan het vorige wedstrijdrecord én de snelste tijd ooit op Spaanse grond. De volledige uitslagen staan nog niet online, maar van zodra ze beschikbaar zijn kan u ze hier bekijken.