Het Ministerie van Sport van de Franse Gemeenschap heeft zopas bekend gemaakt welke atleten ook in 2018 hun profcontract behouden. Dit betekende slecht nieuws voor Jeroen D’hoedt, Cynthia Bolingo, Abdelhadi El Hachimi en Antoine Gillet die het komende jaar alle steun verliezen. Er zijn geen nieuwkomers die een contract aangeboden krijgen.

Atletiek was meteen de grootste verliezer en zag een derde van hun atleten afvallen. In 2017 genoten nog twaalf atleten van een profcontract bij de Franse Gemeenschap, het komende jaar wordt dit aantal teruggeschroefd naar acht. D’hoedt, Bolingo, Gillet en El Hachimi behaalden het afgelopen jaar niet de vooropgestelde doelstellingen, hoewel de laatst genoemde nog wel startte aan zijn marathon op het WK in Londen. Hij haalde echter de finish niet.

De atleten die het volgende jaar wel nog kunnen rekenen op steun zijn: Arnaud Art, Robin Vanderbemden, Soufiane Bouchikihi, Ismael Debjani, Tarik Moukrime, Koen Naert, Julien Watrin en Nafi Thiam.

De Brusselse Gemeenschap, waarbij onder meer de familie Borlée en Anne Zagré zijn aangesloten, maakt pas in april bekend wie een contractverlenging krijgt.

Recent kreeg ook Dario De Borger te horen dat hij vanaf 2018 niet meer deel uitmaakt van Topsport Defensie.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.