Dit weekend werd er weer eens stevig gecrosst in de verschillende provincies van het land. In Oost-Vlaanderen vonden helemaal niet zo ver van elkaar twee crossen plaats. In Aalter ging Zenobie Vangansbeke met de overwinning lopen, in Zwijnaarde maakte Abdellah Dacha er een onemanshow van.

Zenobie Vangansbeke - Foto: Tomas Sisk
Zenobie Vangansbeke – Foto: Tomas Sisk

Zenobie Vangansbeke komt uit een moeilijke periode. De atlete van AC Meetjesland is echter stevig aan haar weg terug aan het timmeren. Na een sterke beurt op de CC Relays, won ze gisteren in Aalter haar eerste individuele veldloop van het seizoen. “Ik vind zelf dat ik nog niet helemaal in vorm ben, maar daar blijven we aan werken”, klonk ze vooraf nog in een artikel op onze website. Na haar optreden in Aalter, waar ze marathonloopster Ann Sofie Claeys van RCG in de laatste ronde afschudde, was ze tevreden met haar wedstrijd. “Dit geeft vertrouwen, zeker omdat ik nog een beetje overhad in de tank. Op naar Deinze volgende week!” Bij de mannen in Aalter was Alexander Diaz Rodriguez ruim de beste van het pak.  De uitslagen van de cross in Aalter vindt u hier.

In Zwijnaarde werd met de Schaal De Booser de oudste cross van het land georganiseerd. Abdellah Dacha won op de 89e editie overtuigend lange cross bij de heren, en ook tegen hem was niemand opgewassen. “Het ging behoorlijk vlot. Ik voel echter dat de conditie nog niet super is en ik ook wat frisheid tekort kom. Ik word immers ’s nachts nog vaak wakker gemaakt door mijn zoontje van enkele maanden oud. Ik vertrouw erop dat dat snel betert, zodat ik naar mijn beste vorm kan toegroeien. Verder ben ik ook volop bezig met het verkrijgen van de Belgische nationaliteit. Samen met mijn trainer Tim Moriau hoop ik om nog voor de Olympische Spelen dat in orde te krijgen om zo eventueel voor België uit te komen op de 3.000m steeple.” Bij de vrouwen zorgde Veerle Dendoncker voor de verrassing. De 35-jarige KAAG-atlete, die nog maar aan haar eerste cross-seizoen toe is, wist certitudes Sofie Picavet en Jolien Van Hoorebeke af te houden. De resultaten van de veldloop in Zwijnaarde vindt u hier.