Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Louise Carton (ACME) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch kampioene veldlopen 2015 bij de vrouwen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Niet helemaal zoals ik het had gewild. Al sinds juli kamp ik met wat klachten die er voor gezorgd hebben dat ik wat later met de voorbereiding moest beginnen. Ondertussen zijn de klachten meer en meer onder controle en kan ik alle looptrainingen afwerken. Conditioneel sta ik alweer wat verder dan vorig jaar.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Deze zondag start ik mijn seizoen met de CC Relays. Normaal gezien werk ik het volledige parcours van de CrossCup af. Daarnaast loop ik ook nog in Tilburg en op het EK uiteraard!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het hoofddoel van het winterseizoen is het EK. Ik hoop daar minstens even goed te doen als mijn 7de plaats van vorig jaar. De rest van het winterseizoen zal vooral in teken staan van de zomer.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik ben eigenlijk niet echt bezig met de tegenstanders. Ik focus me vooral op mijn trainingen en het onder controle krijgen van mijn klachten.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik ben best wel benieuwd naar de prestaties van Vanessa Scaunet. Ik zie haar in Leuven af en toe bezig en ze geeft me een goeie indruk. Ook van Imana Truyers verwacht ik dat ze een stap vooruit zal zetten in het veld.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels