Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Astrid Verhoeven (LEBB) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het Belgisch Kampioenschap Veldlopen 2015 van de beloften vrouwen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verliep tot in de puntjes. Zowel op training als op wedstrijd kon ik duidelijk een progressie waarnemen. Zeker de laatste wedstrijd, Dwars Door Hasselt, was een ideale test en gaf me een mentale boost om het veldloopseizoen te starten. Tot ik vorige week dinsdag met stekende buikpijn op spoed opgenomen werd. We dachten aan de appendix, maar uiteindelijk was mijn dikke darm de boosdoener. Deze was in de knoop geraakt en volledig uitgezet. Daarnaast werd er ook een klein lek teruggevonden waardoor er een deel aan het afsterven was.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De planning bestond uit alle CrossCup-wedstrijden, maar die is nu wel helemaal mysterieus geworden voor het verdere verloop van het seizoen aangezien mijn herstel/vooruitgang nog een beetje afwachten wordt. Ik hoop dat ik begin december rustig aan kan herstarten. De gezondheid komt nu op de eerste plaats!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het tweede deel regelmatig knallen vooraan met als absolute piek op het BK.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Louise outstanding, voor de rest zal ik proberen om met de anderen een onderlinge strijd aan te gaan.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Arne Van Opstal (AC Lebbeke)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)??
* Ik had heel graag een MegaSpike-ploegje ingestuurd, maar vanuit het ziekenhuis gaat dit nogal moeilijk. Van zodra mogelijk zal ik er alsnog eentje inschrijven!

>> Atletieknieuws wenst Astrid Verhoeven alvast een spoedig herstel toe!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels