Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Imana Truyers (AVT) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice-Belgisch kampioene veldlopen 2015 bij de beloften dames kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik heb voldoende kunnen uitrusten van mijn zomerseizoen, waardoor ik fris kon starten aan mijn opbouw voor de winter. Hout vasthouden, maar uiteindelijk ben ik blessurevrij gebleven na mijn sterke zomer. Ondertussen ben ik mijn trainingen aan het combineren met mijn allerlaatste stage van 6 weken voor het behalen van mijn bachelordiploma in de verpleegkunde. Aan alle mooie liedjes komt een eind want op 6 november loopt mijn droomstage (afdeling zuigelingen & peuters) af. Gelukkig heb ik door mijn topsportstatuut wel enkele dagen vrij voor de CrossCup van Mol. Vanaf het tweede semester hoop ik op een partime job als verpleegkundige in het UZ van Leuven.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Mijn focus ligt momenteel op het eerste deel van het seizoen, te beginnen bij de Relays komende zondag. Nadien werk ik de CrossCup af en ga ik ook enkele keren crossen over de grens: Tilburg, Soest en mogelijks Breda.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop de lijn van mijn zomerseizoen door te trekken en er een goede winter van te maken. Zonder tegenslagen ga ik ten volle voor het EK cross waar ik een top 10-notering ambieer. Ten slotte zou het ook mooi zijn om hoog te eindigen in het CrossCup-klassement!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik hoop op een spannend crossseizoen, wat meteen ook leuk is voor de supporters. Samen met enkele andere beloftevolle atleetjes moeten we bewijzen dat er een sterke jonge generatie op komst is.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat Lore Tack wel eens haar zegje zal komen doen op de snelle(re) parcoursen.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
/

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
/

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels