Wim Vandeven is de nieuwe High Performance Manager van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Die functie houdt in dat hij het topsportteam van Eddy De Smedt zal bijstaan en zo de selectie, voorbereiding én begeleiding van onze Belgische atleten zal opvolgen. Dat zou er voor moeten zorgen dat de topatleten in ideale omstandigheden kunnen presteren op internationaal vlak.

Wim Vandeven staat vooral bekend als echtgenoot en gewezen trainer van hoogspringster Tia Hellebaut. Samen behaalden ze goud op de Olympische Spelen van Peking in 2008. Nu gaat Vandeven dus aan de slag bij het BOIC: “Samen met mijn toekomstige collega’s en alle andere actoren in het Belgische sportveld zal ik trachten de competitiviteit van de Belgische sport te helpen verbeteren met dezelfde inzet en gedrevenheid die mij ook als trainer/coach al typeerde”, aldus Vandeven op de site van het BOIC.

Wim Vandeven, hier begeleidt hij hoogspringster Hannelore Desmet. - Foto: Peter Wagemans
Wim Vandeven, hier begeleidt hij hoogspringster Hannelore Desmet. – Foto: Peter Wagemans

De toekomstige High Performance Manager zal zijn taken deeltijds starten op 1 februari 2016. Vandeven (50) is namelijk al in dienst bij de Vlaamse Atletiekliga en zit ook bij de Bloso (vanaf 1 januari wordt dat ‘Sport Vlaanderen’), maar zij willen hem de mogelijkheid geven om de atleten voor de Olympische Spelen in Rio verder te begeleiden. Zodoende kan Vandeven volgend jaar toch het departement ‘Elite Sports’ binnen het BOIC vervoegen.